mellnagyobbítás

A férfi mell nőies megnagyobbodását hormontartalmú/egyéb gyógyszerek, vagy pubertás kori hormonváltozás idézheti elő. Okozhatja továbbá alkati adottság, vagy a testtömeg növelő szerek, szteroidok túlzott mértékű fogyasztása. Ilyenkor az amúgy kicsi mirigyállomány a férfi mellben megnövekszik és csomószerűen tapinthatóvá válik, vagy a zsírszövet szaporodik fel, de az is előfordul, hogy egyszerre mindkettő megtörténik. A gynecomastia leggyakrabban kétoldali és szimmetrikus, de ritkán féloldali is lehet. Esztétikailag nagyon zavaró, így plasztikai sebészeti megoldást igényel.

A férfi mellplasztika történhet zsírszívással, mirigyeltávolítással, bimbóudvar korrekcióval vagy akár mindhárom módszerrel egyszerre. A zsírszívást akkor alkalmazzuk, amikor a kissé megnövekedett mellben kevesebb a mirigyállomány, mint a zsírszövet. A Körúti OrvosEsztétikai Centrumban a zsírleszívás a BodyJet technológiának köszönhetően rendkívül kíméletesen történik, minimálisra csökkentve a fájdalmat és a felépülési időt. A zsírleszívás járóbeteg-ellátásként is elvégezhető. Mirigytöbblet esetén mirigyeltávolítással korrigáljuk a mellet. A műtét során a bimbóudvar méretén, formáján is tudunk alakítani.

A beavatkozást követően 2-4 hétig a mellkason kompressziós ruházatot kell viselni, mely segít a bőrt letapassztani, elősegíti a gyógyulást, a hegek az idő múlásával elhalványodnak, alig észrevehetők, a műtét után a sebgyógyulás problémát okozhat, fájhat, véraláfutás, bőrelszíneződés, duzzanat előfordulhat.

Ár: 500.000 Ft-tól

 időpontfoglalás konzultációra