Mellfelvarrás

A mellfelvarrás az egyik leggyakrabban kért és vállalt szépészeti korrekciós beavatkozás. Ennek oka, hogy széles körben érinti a mellek megereszkedésének problémája a nőket.
Tévhit, hogy a szoptatás az elsődleges felelőse a mellfelvarrás szükségességének, ugyanis maga a terhesség az, amely meghatározó változásokat generál a szervezetben és határára megnyúlik a mellek formájában fontos szerepet játszó bőr. Igaz, előfordul, hogy a szoptatás után jelentősen csökkenő mirigyállomány is felelős a mellek feszességének és eredeti alakjának elvesztéséért.
Hasonlóan gyakori előzményei a mellfelvarrásnak a fogyókúrák, illetve azok túlzott alkalmazása, vagy éppen az állandó jojózás. Azonban a kor előrehaladtával a bőr mindenképpen veszít rugalmasságából és feszességéből, ezt sajnos nem lehet megelőzni, csak késleltetni megfelelő tornagyakorlatokkal. A páciensek visszakapják melleik feszes kontúrjait, ami az önbizalom növekedésével és az önértékelés javulásával jár kéz a kézben. A mellfelvarrás közkedvelt privilégiuma, hogy rövid a lábadozási időszak, így a műtétet követően hamarosan újra vissza lehet térni a megszokott hétköznapokhoz és a munkába is. Azonban, mint minden műtétnél, így előfordulhat sebgyulladás a felépülés során, ezért ez minden esetben odafigyelést igényel.

A mellfelvarrás során a mellbimbót, bimbóudvart megemeljük, a felesleges bőrt eltávolítjuk, majd a mellet újraformáljuk. A vágást a megereszkedés fokától függően megejthetjük a bimbóudvar körül és függőlegesen, továbbá az áthajlási redőben is, ez határozza meg a hegek elhelyezkedését. A mellfelvarrás során lehetőség van a bimbóudvar kisebbítésére is. Gyakori jelenség, hogy a mell megereszkedésekor a mirigyállomány mennyisége csökken, ilyenkor a mellfelvarrás mellett implantátum behelyezésére vagy saját zsírral történő feltöltésre is szükség lehet.

  • A teljes felépülési, gyógyulási idő kb. 4-6 hét, azonban már az 1. hét után munkába lehet állni,
  • 3-4 hétig kompressziós melltartót kell viselni,
  • a mellfelvarrás nincs hatással a terhességre, szoptatásra,
  • a műtéti hegek az idő múlásával elhalványodnak, de teljes mértékben nem tűnnek el,
  • a sebgyógyulás problémát okozhat, fennállhat a gyulladás veszélye.

Ár: 680.000 Ft-tól

időpontfoglalás konzultációra