mellnagyobbítás

Teljes mellhelyreállítást vagy mellrekonstrukciót akkor végzünk, ha betegség miatt eltávolították az egyik, vagy mindkét mellet. Történhet implantátum behelyezésével vagy saját élőszövetek áthelyezésével. A módszer kiválasztása a beavatkozást megelőző konzultáció során dől el. Az első esetben a melldomborulat ún. szövettágító implantátum beültetéssel kerül kialakításra. A második estben a páciens saját szöveteiből – leggyakrabban hátizom vagy hasi lebeny áthelyezéssel – pótoljuk a hiányzó mellet. Ezt a technikát lebeny-átültetésnek nevezzük.

A természetesebb hatás érdekében mindkét műtéti technika kiegészíthető zsírátültetéssel, mely azon túl, hogy térfogatnövelő hatású, a saját zsírban található őssejteknek köszönhetően a gyógyulási folyamatot is segíti. Ilyenkor az alhas, csípő vagy a comb területéről történik a zsírleszívás, majd a zsírszövetet áthelyezzük a mell területére. Centrumunkban BodyJet technikával történik a zsírleszívás, ami a leszívott zsírsejtek életképességét a további zsírátültetésre jelentősen megnöveli.

A mellhelyreállítás során a másik mellhez igazodó mellet alakítunk ki. A teljes mell pótlása minimum két műtéttel valósítható meg. A helyreállított emlő véglegesen kialakított formája után 4-6 hónappal következik a mellbimbó és a bimbóudvar pótlása, illetve szükség esetén az ellenoldali mell korrekciója. Nem ritka, hogy a végleges eredmény egy műtéti sorozatot követően alakul ki, mely kb. 2-3 beavatkozást tartalmaz és 1-2 év alatt valósítható meg.

A mellek közötti aszimmetria megszüntetésének egyik módja a kisebb mell saját zsírral vagy implantátummal való nagyobbítása, vagy lehetséges a nagyobb mell kisebbítése. 

Az ár a konzultáció után pontosítható.

 időpontfoglalás konzultációra