Mellhelyreállítás

A daganatos megbetegedések következtében eltávolított mellek miatt a nők elveszítik önbizalmukat, ami nehezíti magát a gyógyulás folyamatát és az egészségtudat helyreállását is. Ezért azt javasoljuk, hogy habár letaglózó a diagnózis, mihamarabb tájékozódni kell a mellmegtartó műtétekről és a mellhelyreállítás lehetőségeiről is. Vannak esetek, amikor a daganat eltávolító műtét után azonnal megtörténhet a korrekció és van, hogy várni kell a kezelések végére. Fontos tudni, hogy a mellhelyreállító műtétet a TB finanszírozza és a másik mell esetleges szükséges korrekcióját is támogatja.

Teljes mellhelyreállítást vagy mellrekonstrukciót akkor végzünk, ha betegség miatt eltávolították az egyik, vagy mindkét mellet. Történhet implantátum behelyezésével vagy saját élőszövetek áthelyezésével. A módszer kiválasztása a beavatkozást megelőző konzultáció során dől el. Az első esetben a melldomborulat ún. szövettágító implantátum beültetéssel kerül kialakításra. A második estben a páciens saját szöveteiből – leggyakrabban hátizom vagy hasi lebeny áthelyezéssel – pótoljuk a hiányzó mellet. Ezt a technikát lebeny-átültetésnek nevezzük.
A mellhelyreállítás történhet saját szövettel vagy szilikon implantátummal is. A saját szövettel történő mellhelyreállítás esetében könnyebben fogadja el a test más területéről származó saját szövetet, illetve később is kevesebb probléma lehet. Az eredmény tekintetében pedig az eredeti mellekkel azonos puha tapintású, rugalmas és természetes érzékenységű melleket nyújt. A mellhelyreállítás sokszor hosszú időt igénylő és több műtétet felölelő sorozat, melynek során nem csupán a hiányzó mellet rekonstruáljuk, hanem az összképet figyelembe véve hajtjuk végre a mellhelyreállítást. Ugyanis a cél a test és a lélek teljes gyógyulása.

A természetesebb hatás érdekében mindkét műtéti technika kiegészíthető zsírátültetéssel, mely azon túl, hogy térfogatnövelő hatású, a saját zsírban található őssejteknek köszönhetően a gyógyulási folyamatot is segíti. Ilyenkor az alhas, csípő vagy a comb területéről történik a zsírleszívás, majd a zsírszövetet áthelyezzük a mell területére. Centrumunkban BodyJet technikával történik a zsírleszívás, ami a leszívott zsírsejtek életképességét a további zsírátültetésre jelentősen megnöveli.

A mellhelyreállítás során a másik mellhez igazodó mellet alakítunk ki. A teljes mell pótlása minimum két műtéttel valósítható meg. A helyreállított emlő véglegesen kialakított formája után 4-6 hónappal következik a mellbimbó és a bimbóudvar pótlása, illetve szükség esetén az ellenoldali mell korrekciója. Nem ritka, hogy a végleges eredmény egy műtéti sorozatot követően alakul ki, mely kb. 2-3 beavatkozást tartalmaz és 1-2 év alatt valósítható meg.

A mellek közötti aszimmetria megszüntetésének egyik módja a kisebb mell saját zsírral vagy implantátummal való nagyobbítása, vagy lehetséges a nagyobb mell kisebbítése.

Az ár a konzultáció után pontosítható.

időpontfoglalás konzultációra