Mellkisebbítés

A mellkisebbítő műtét napjainkban épp oly elfogadott plasztikai beavatkozás, mint a mellnagyobbítás.
A mellkisebbítő műtét kérésének oka azonban a hát terheltségének csökkentése és ezáltal a komfortérzet növelése, főleg azon testalkatú pácienseinknél, akiknek alkatukhoz viszonyítva nagy a mellméretük.

A mellkisebbítő műtét kosárméret csökkenést és formai változást is eredményez, ennek okán mellkisebbítő műtét után speciális melltartó viselése szükséges, amely a gyors és problémamentes gyógyulást hivatott segíteni. Az esetek többségében mellkisebbítés után – a közhiedelemmel ellentétben- gond nélkül tudnak a későbbiekben anyaságot tervező hölgyek szoptatni majd, kivételt csak a rendkívül nagy méretbéli csökkenést eredményező beavatkozások jelenthetnek, mivel ezen esetekben az anyatejet kivezető járatok sérülhetnek. Ezen témában a szakorvossal szükséges konzultálni a műtét részleteiről való megbeszélés során, hogy a gyermekvállalással kapcsolatos tervekkel összhangban tervezzük meg a mellkisebbítő műtétet. A mellkisebbítő műtét valódi operáció, ahol vágást ejtünk, melynek halványan nyoma is marad. Éppen ezért a regenerálódás is több hetet vesz igénybe és kötelező a kompressziós melltartó viselése, valamint a fizikai munkától való tartózkodás. A mellkisebbítés után is fennáll a lehetősége a sebgyulladásnak, mint minden más műtétnél, erre indokolt külön figyelmet fordítani.

A mellkisebbítő műtét során formai korrekciót hajtunk végre, mely egyben mellfelvarrást is jelent. A mell méretét ritkább esetekben zsírleszívással is lehet csökkenteni. A klinikánkon alkalmazott BodyJet technológia kíméletesen szívja le a zsírt, jelentősen megrövidítve ezzel a felépülési időt. Amennyiben ez nem elegendő, a mirigyállomány egy részét is el kell távolítani. A mellkisebbítés során általában a bimbóudvart is kisebbíteni kell, hogy alkalmazkodjon az új mellmérethez, a bimbóudvar magasabb pozícióba kerül, valamint a felesleges bőrt is eltávolítjuk.

  • A felépülési idő 4-6 hét,
  • a műtét után érzésváltozás, érzészavar léphet fel a mellbimbó, bimbóudvar körül,
  • a beavatkozást követő 2-4 hét után a varratokat eltávolítjuk, 
  • 4-6 hétig kompressziós melltartót kell viselni,
  • a mellkisebbítést követően a szoptatás általában lehetséges, kivéve az extrém méretű emlők műtéte után, mivel ekkor sérülhetnek a kivezető járatok,
  • a műtéti hegek az idő múlásával elhalványodnak, de teljes mértékben sosem tűnnek el,
  • a sebgyógyulás is problémát okozhat, fennállhat a gyulladás veszélye.

Ár: mellkisebbítés+felvarrás: 730.000 Ft-tól

időpontfoglalás konzultációra